RólunkGyorskeresőMarketinglista készítése

Gyorskereső

Plazastop: gigaplaza Óbudán

PLAZASTOP: GIGAPLAZA ÓBUDÁN

Felmentést kapott a plázastop alól a német ECE terve, hogy 55 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontot építsen a Szentendrei és a Bogdáni út sarkára - írja a Figyelő Online. A beruházás három éven belül megvalósulhat.

Három éven belül 55 ezer négyzetméteres bevásárlóközpont épülhet Óbudán a plázastop ellenére - írja a Figyelő Online. A német multi, az ECE által a gazdasági minisztériumi bizottság elé terjesztett terv felmentést kapott a plázastop alól.

Christoph Augustin, az ECE Projektmanagement Budapest Kft. ügyvezető igazgatója a lapnak azt mondta, ha nem tesznek kivételt, a fejlesztésre kiszemelt területet - a Szentendrei út- Bogdáni út sarkán fekvő lerobbant ipari övezetet - valószínűleg tovább eszi a rozsda.

Az előkészületi munkák 2014-ben vehetik kezdetüket, az építkezés várhatóan 2 évig tart majd. A teljes beruházás 150-200 millió euró (45-60 milliárd forint), a pontos összeg a koncepció terv elkészülte után mondható meg.

A jelenleg Aquincum Center néven futó óbudai bevásárlóközpont három egymástól független épülete összesen 55 ezer négyzetméteres lesz, egyenként 15-20 ezer négyzetméter lesz a bérbe adható terület. A környéken kicserélik a közműveket, megújítják az úthálózatot, az autósoknak P+R, a kerékpárosoknak B+R parkolókat építenek. A plázát a kerület új látványosságának szánják, bár látványtervek egyelőre nincsenek.

Forrás: origo.hu

Vissza a hírekhez

Euro Office Center
Interelektronik-Plusz  Kft.
Serényi-Kenyér Bt.
Göcsej Nyomda Kft.
Bau-Fal Kft.
CVR Transport Kft.

Depo Online © Minden jog az L-W-B Hungary Kft. részére fenntartva.

A weboldal illetve a teljes adatbázis védett, részleges vagy teljes másolása, tárolása nem megengedett, törvénybe ütköző.